Aleksandar Gažo: I am legend

Ja sam legenda je horor film o kome se pričalo i pre nego što je izašao. Jedan od glavnih razloga je što celu priču nosi samo jedan glumac, Will Smith.Ljudi su mislili da će to biti glavna mana filma, ali se ta činjenica pokazala dobitnom kombinacijom. Gledaoci su od samog početka zavoleli glavnog junaka i nadali se da će uspeti da nadje lek.

Robert, naučnik i vojnik, je poslednji preživeli nakon pojave virusa koji je lečio kancer ali pretvarao ljude u zombije. Njegov svaki dan je isti, luta gradom dok noću je u svojoj labaratoriji i pokušava da nadje protiv otrov. Ovaj film nakon prvog gledanja izgleda sjajan, pogotovo za ljubitelje horora ali ako ga pogledate drugi put i obratite pažnju na detalje kojih ima dosta shvatićete da je film mogao biti bolje napravljen. Glavni primer je izdržljivost Roberta, pad sa drugog sprata na ledja i čovek ustaje kao da mu se ništa nije desilo, visi celo popodne naglavačke u zamci koju su napravili zombiji sa povredom na glavi i nakon toga je ustanju da trči. Pored toga tu su smrt psa koja će ostati sa vama, i svaki put kada se setite filma to će vam biti u glavi. Takodje kraj je za većinu gledalaca loš zato što umire glavni lik kojeg ste zavoleli kroz film.

Ali ako zanemarite te detalje moglo bi se reći da je ovo Smithov najhvaljeniji i najuspješniji film u karijeri.Predložio bih ga svima, ne samo ljubiteljima horora zato što film ostavlja jedinstveno iskustvo i držaće vas u neizvesnosti do samoga kraja.

Published by