Tamara Jovanović: „DOK NISAM SRELA TEBE“

Filmski prvenac rediteljke Tee Šarok „Dok nisam srela tebe“ najbolje dočarava izreku da se ljubav nalazi tačno tamo gde je nikada ne bi očekivali i da nas ponekad vodi putem kojem se nismo nadali.

Luiza Klark,poznatija kao Lou,izgubivši posao konobarice i prihvatajući jedinu moguću opciju da bi izdržavala svoju porodicu, a to je da bude negovateljica mladom Will Traynoru , ni ne sluti šta je sve čeka.Vil je nekada bio bogati bankar, imao je sjajnu devojku, karijeru ,svetlu i aktivnu buducnost ,ali povreda kičme ga je kostala dozivotnog sedenja u pomoćnim kolicima i jedino šta mu je preostalo je da gleda druge ljude kako ispunjavaju njegove snove.Bio je psihički potonuo ,ali Lou , razdragana , puna boja na sebi , vesela, širokog osmeha i srca ga je naterala da gleda svet sa pozitivnije strane. I ako je Vil bio mnogo srećan u trenucima provedenim sa Lou, on je roditeljima dao 6 meseci da prihvate da ce prekinuti lečenje, a samim tim i život.Lou do poslednjeg momenta nije odustajala , zaljubili su se jedno u drugo , ali je Vil smatrao da ce njegova ljubav biti mnogo srećnija kad ne bude morala više da se brine o njemu.Vil je umro i ostavio joj pismo u kome joj govori mnogo lepih reči,izmedju ostalog joj kaže da živi hrabro , što je ona i sama bila.

Rediteljka Tea Šarok nam dočarava ljubav dvoje mladih u pogrešno vreme , svi se pitamo zašto kraj nije drugačiji?Zasto Vil ipak nije izabrao da bude pored Lou?

Film šalje jasnu i snažnu poruku, ako nekoga volimo učinićemo da taj neko bude istinski srećan ,pa makar to značilo i da mi nismo uključeni u nju.

Published by