Lena Popović: PRIPROSTO / NARCISOIDNO

Beleška

Sedim u biblioteci zajedno sa ostalim učenicima iz škole. Profesorica istorije nas je dovela ovde da bi nam bibliotekarka ispričala nešto malo više o postupku iznajmljivanja knjiga. Obraća nam se punija žena ružičastog lica i grbavog nosa. Razmišljam da li ću kući ići dvojkom.

Priprosto

Ja ti eto sedo u toj nekoj bibliotekarnici sa ostalim mamlazima iz škole. Istoričarka nas dovla dovđe nebil nam ova gari pričala sat ipo vremena o uzimanju knjiga boktevido sočiva mi presušila. I blene masa u tu gari a ona teta malo veća ono bombon, pa rozla ko mama onog pepe groktala , a nos sabljara. I tako štas sad može mislim se hoćulse opet švercovat dokuće, hoću.

Narcisiodno

Sedim lepa ja u biblioteci sa ostalim, ne toliko lepim kao ja, učenicima iz škole. Ogledam se o ekran telefona. Prelepo. Profesorica istorije, žena koja je sasvim očigledno ljubomorna na moje besprekorno lice bez raširenih pora, me je dovela ovde da bi mi bibliotekarka, koja je sve vreme gledala moje savršene obrve, pričala nešto. Ona nije baš nešto lepa žena ali barem ja jesam. Razmišljam se kom busu ću danas pružiti zadovoljstvo da me vozi do kuće.

Published by