Nikola Jeličić: IZ UGLA STANARA / PRAVNI / VODITELJ DNEVNIKA / POLICAJAC

Beleška

Noćas je mala grupa novosadskih maturanata proslavljala završetak školovanja na jednom novosadskom igralištu do ranih jutarnjih časova. Zbog velike galame morala je da interveniše i policija.

IZ UGLA STANARA IZ ZGRADE U BLIZINI IGRALIŠTA

A majku li vam vašu malu balavu, kad god dođe maj eto njih da prave s**anje i da maltretiraju ovaj jadan narod jer su Bože moj završili srednju školu, a pošten narod mora ujutru da radi, a njih baš briga i razmišljaju samo koliko će rakije popiti. Možeš misliti, u moje vreme se znalo – Čim se završi škola ide se u fabriku da se radi i zaradi neki dinar za porodicu. Ma sad će te vi da vidite majku li vam bezobraznu, ima policija iz gaća da vas istrese i da vam polupa rebra, nećete moći da hodate, a ja ću samo sa terase da gledam i da vam se smejem.

PRAVNI

Sinoć od oko 21:37 čula se konstantna buka sa igrališta u ulici Pariske Komune koja je trajala sve do 6:31 ujutru gde je grupa novosadskih maturanata mahom iz Elektrotehničke škole Mihajlo Pupin proslavljala završetak školovanja uz veliku količinu alkohola i psihoaktivnih supstanci. Među grupom maturanata posebno su se izdvajali A.S (19) i B.G (18) koji su i od ranije poznati policiji. Mladići su dobili usmenu opomenu od policije, gde bi u slučaju ponovnog pravljenja nereda bili privedeni na izdržavanje kazne od 48 sati propisane zakonom o remećenju javnog reda i mira član 73b/2.
Optuženi A.S (19) je u svoju odbranu izjavio sledeće:
„Mirno sam sa svojim drugarima proslavljao

VODITELJ DNEVNIKA SA RTS-A:

završetak školovanja uz minimalne količine alkohola, kada mi se odjednom ukazao lik policajca i snažno me udario u potiljak, da bi nas potom oterao sa igrališta. Posle toga se ne sećam ničega.“

VODITELJ DNEVNIKA SA RTS-A

Juče je na jednom igralištu u Novom Sadu zamalo došlo do MASAKRA. Naime, grupa srednjoškolaca je proslavljala završetak školovanja uz velike količine opijata. Kada je u jednom trenutku večeri intervenisala policija, mladić A.S je nožem napao pripadnika policije i naneo mu lake telesne povrede, ali je zahvaljujući spretnosti naše policije savladan i priveden u policijsku stanicu na saslušavanje.
Dokle će stanari u blizini ovog igrališta trpeti bahatost novosadskih mladića za sada se ne zna.
A sada vesti iz sporta…

IZ UGLA POLICAJCA

Pa dobro bre ljudi dal ste vi normalni? Umesto da odete u kafanu vi na igralištu pijete kao klošari poslednji. Da među vama nije moj komšija Pera, inače sin od mog najboljeg druga, odavno bi vas prebio i upisao. A sad bežite odavde dok se nisam predomislio.

Published by