Miloš Stefanović: KRATKA PRIČA

Ubistvo

Jedan od uglednijih gradskih političara, jutros je nadjen mrtav u žitnom polju daleko od grada. Vidjao sam ga na televiziji par puta na većima i skupštinama. Kažu da je ubijen iz pištolja sa kratke distance, ali nigde nema znakova borbe.

Drugi stil: Ubistvo nesigurnost/kolebanje

Juče, ili možda jutros je jedan od poznatijih ljudi nadjen mrtav. Vidjao sam ga na reklamama, u nekom TV programu, neka skupština, nešto. Moguće da je bio glumac, ili pevač, a ne. Bio je političar. Nadjen je u gradu… u okolini grada… daleko od grada. Kažu da je ubijen iz daleka, ili iz bliza? Iz bliza i nožem. Ne! Iz bliza ali pištoljem. Borio se do samog kraja, ili nije. Nisu nadjeni tragovi borbe.

Treći stil (Stil koji je meni najprijatniji za pisanje)

Sunce se budi i na jutarnjim vestima čujem da je jedan od najuticajnijih političara u gradu pronadjen mrtav na žitnom polju podalje od grada. Vidjao sam ga na televiziji dok bi tražio neki film u večernjim satima, od 20 do 22 časova. Kažu da je ubijen pištoljem sa bliske distance i predpostavlja se da je ubijen sa ledja ili da je telo doneto jer nema znakova borbe.

Published by