Ana-Marija Radosavljević: RETROGRADNO / SPORTSKI KOMENTATOR

Beleška

Dve drugarice se nalaze u luna parku. Prva nagovara drugu da idu na rolerkoster iako se ova plaši. Ona ipak pristaje. Posle vožnje, drugarici koja je predložila vožnju nije dobro. Pada u nesvest.

Retrogradno

Sve joj je mračno. Ona pada u nesvest. Pre toga joj drugarica priča kako se odlično provela. Sišle su sa rolerkostera. Vrištala je u vazuduhu kada su krenule. Sela je na mestu. Bila je presrećna kada je njena drugarica pristala na vožnju. Molila ju je prethodnih petnaest minuta. Čim je ugledala rolerkoster znala je da želi da se vozi na njemu.

Sportski komentator

Dve drugarice se kreću kroz lunapark prema rolerkosteru. Prva ugleda šansu. Pokušava da dobaci ideju drugarici. Ova je odbacuje. Prva nastavlja da vrši presing. Kakav napor! Kakav talenat! I! I! USPEVA! Neverovatna akcija! Fantastično odrađeno. Ovo joj je već deseti uspeli pokušaj u ovoj sezoni nagovaranja. One sedaju na mesta i vožnja kreće. Počinje njihov uspon ka zvezdama. Šta li se to čuje? Mora da je krik radosti devojke pred kojom je zlatna budućnost. Vožnja se završava i njih dve silaze. Drugarica sa rednim brojem dva je oduševljena. Ko je mogao da pomisli da će ishod biti ovakav? Ali čekajte! Šta se to događa? Drugarica jedan ide ulevo! Sada je krenula udesno! I PADA! ONA PADA! IZGUBILA JE SVEST!!! NEVEROVATNO! KAKAV OBRT! Niko nije ovako nešto očekivao!

Published by